"Slemmigt, men mättande"
Så kära ni, ge mig någa tips på hur jag kan pimpa min gröt!
Sylt är uteslutet, och kanel med russin känns uttjatat.
Andra bloggar om: frukost, nyttigt, havregrynsgröt
Då jag inte är mycket för "vardagsfrukosten" brukar jag äta gröt för att det mättar och är nyttigt. I min havregrynsgröt har jag krossade linfrö och rivet äpple. Jag tillagar min gröt i kastrull på spisen för att det är mycket godare än gröt gjord i micron.
Jag äter havregrynsgröt varenda dag och brukar ha äpplemos, torkad frukt el banan och mjölk i. Helt ok faktiskt, och då ska det sägas att jag var stor motståndare (jag har tvärvägrat) till denna slemmiga maträtt fram till i våras när jag insåg hur nyttigt och mättande det är.
Vet inte varför jag förvandlats till en filmjölks kvinna, ty förr längtade jag upp ur sängen för att äta min goa frukostgröt som jag tillagade enligt följande: Fiberhavregryn (ett måste ty här får man en så "rabbigt" härligt gröt). Mosa i 1 hel banan + kanel. Lite kall mjölk. Wow, nu blev jag sugen igen... Doftar och smakar himmelskt!!
Frös du in plommon från ert träd? Det måste ju bli supergott att koka ihop en egen plommonkompott och hälla på gröten.....Kok i vaniljstång och riven citron. Kardemumma kanske.... Kommer dofta höst!!
SARA: Idag provade jag rivet äpple. Tack för det.
PÖRNIL: Imorgon provar jag mos.
E: Fiberhavregryn, just det. Uppskrivet på matlistan.Tyvärr var plommonskörden inte tillräcklig för några kok, vi bestämde oss för att bara gå och plocka och äta direkt från trädet. Men oj så gott det lät. Nu måste jag nog KÖPA plommon och koka lite ändå.
Hej igen!! Idag har jag funderat "gröt".... Satt på lunchen och insåg att gröt fungerar ju bra även mitt på dagen när jag inte har matlåda redo i kylen.... snart mognar äpplena i vår trädgård och det är ju toppen gott att förgylla höstgröten med dessa. Kom in och plocka några en ledig helg! Kram
Åh, tack så snällt. Jag snyltar gärna, så får du snylta hos oss när vi plundrat farmors gamla träd med Ingrid Marie om en dryg månad.
Blanda i lite rågflingor, skiva en banan och låt koka med. Strö över linfrön, kanel och hackad mandel servera med mjölk. Annars rekomenderar jag krossallad med hackat äpple och yoghurt eller nakenhavre med frukt och fil
Wow, krossallad och nakenhavre - två helt ny(ttig)a begrepp för mig. Ska bestämt leta upp och prova.
Tack!
För mindre "slemmighet": Ha i lite musli av valfri sort, typ en tredjedel. Brukar göra gröten lite mer skoj.
Själv är jag väldigt förtjust i korngrynsgröt, som tar lite längre tid att koka men som jag tycker smakar godare än havre.
Lycka till!!