Heder åt mor och dotter Bergenström
En magisk bok - med magisk mat.

Mördeg, hallonsylt, ricottaost, pinjenötter...
Vill ha denna bok om de innehåller fler smaskiga saker som bilden visar.
Recept?
Blädder, blädder, här kommer det:
TORTA DELLA DONNA
Till bottnen:
skal av 1/2 citron
150 g rumsvarmt smör
2 äggulor
3/4 dl socker
3 dl (180 g) vetemjöl
Till fyllningen:
knappt 2 dl god hallonsylt
350 g Ricottaost
1 knapp dl socker
2 medelstora ägg
rivet ska av 1/2 citron
1 dl pinjenötter
Rör ihop degen, tryck ut i form, ca 22-24 cm, nagga och ställ kallt minst 15 min.
Förgrädda 12-15 min i 180 grader. Låt svalna.
Bred varsamt ut hallonsylten i pajskalet. Rör ihop fyllningen och häll denna över sylten. Strö över nötterna. Grädda i 25-35 min (180 grader).
Jag serverade den med en citronkräm som också är beskriven i samma bok: 3 dl turkisk/grekisk youghurt blandas med 1 dl rumsvarm lemoncurd.
Tack Anna! Då blir det den på lördag när vi ska träffa en mycket god väns nya partner. Kan ju inte bli fel med den dessert=)
Ser helsmarrigt ut, vill du dela med dig av receptet?