Dagens lunch
Vegetarisk lasagne, 4 port:
3 purjolökar eller gula lökar (hackade)
en liten vitlöksklyfta (hackad)
matfett
1 burk krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk torkad basilika
9 lasagneplattor
500 g keso
2 dl riven ost
Fräs löken i matfett i en gryta eller traktörpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika (här slank det av någon omedveten anledning även i en msk portvin...). Låt såsen koka upp. Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en form. Avsluta med lite sås så det täcker samt strö över osten. Grädda i 225 grader i ca 30 min.
Till det, istället för kött, serverade jag kikärter i lite olivolja, en skvätt timjanolja, en pressad vitlökskyfta, salt och peppar.
Och så jordgubbar till efterrrätt.



Kommentarer
Postat av: Lisa
Mumsigt!!! Plötsligt blev jag jättehungrig! Tur att det är dax för middag snart! Fina bilder förresten!
Trackback