Passion för pion

Jag vill ha massor av dem i trädgården; vita, rosa, fyllda, enkla, tidiga och sena. Dessa sagolika och praktfulla drottninglikar - som romantiska färgklickar. I år ska jag gå på pionjakt på Åbergs Trädgård och se vad jag månne finna.

Denna kommer från farmors trädgård, där jag brukar få klippa av ett par stycken för att ta in i vas. Oj, vad jag längtar!

image46

Kommentarer
Postat av: E

"Underbart är kort" heter det ju.... Men jag vill dock kommentera denna sanning... Pionerna i vår trädgård har funnits här sedan urminnes tider säger vår kära granne MB. Våra gigantiska pionbuskar blommar ALLTID midsommarveckan...Några underbart färgrika pion-veckor. trodde detta var en skröna, ja detta med blommnings tiden alltså... Vi har dock bott i vårt älskade hus i 10 år och ja, ännu stämmer detta... Tiden för de röda pionskottens ankomst på våren skiftar allt eftersom solen värmer jorden och jag följer pionskottens färgskiftning från mörkaste röd till grön. Blommningen är magisk, doften är ljuvlig och uppskattningen på alla dessa 100 tals blommor jag ger bort i buketter är ENORM... Under hösten fullkomligt frossar jag i stora fång av vinröda/mörkgröna pion-blad insatta i lerkrus. Dessa blad är mig så kära att de fanns i bords dekorationen på vårt september bröllop. Därför vill jag säga att underbart inte alls är kort...

2007-04-23 @ 20:33:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0