Veckosallad

I senaste numret av Buffé hittade jag en vardagspärla. Där stod att läsa om en veckosallad; en råkostblandning som blir hållbar nog ätas under vardagskvällarna i en vecka. Man gör en sats och ställer sedan fram vad så mycket man tror går åt varje gång. Varje kvällsportion går ju att piffa till med t ex kikärter, kryddor, nötter eller gurka kanske.

Jag gjorde den ikväll - och vi gillade den. Barnen verkar behöva viss tillvänjning på just rivna grönsaker, eftersom de annars tycker mest om plockvarianten.

Perfekt för den planerande barnfamiljen!

Koka upp 1/2 dl socker, 3/4 dl vinäger och 1 dl rapsolja. Låt svalna. Riv 500 g morot, 500 g vitkål, strimla en liten purjolök samt en röd paprika. Häll över lagen och förvara i tättslutande burk i kylskåp.


Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag såg den i buffé och blev sugen på att testa. Tur du gjort det så jag slapp :) Nu ska jag prova den. Så skönt att ha en sallad som räcker ett tag.

2007-08-21 @ 12:32:14
URL: http://hemochliv.blogg.se
Postat av: evans

Jag såg också det receptet. Kanske läge att göra en sats framöver?

2007-08-21 @ 18:42:51
URL: http://evans.blogg.se
Postat av: Lisa

mums! Det serveras på jobbet varje dag, och det är gott att ha i russin, nötter eller ananas....lite extra purjo är också gott!

2007-08-21 @ 20:48:42
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0