Veckosallad
I senaste numret av Buffé hittade jag en vardagspärla. Där stod att läsa om en veckosallad; en råkostblandning som blir hållbar nog ätas under vardagskvällarna i en vecka. Man gör en sats och ställer sedan fram vad så mycket man tror går åt varje gång. Varje kvällsportion går ju att piffa till med t ex kikärter, kryddor, nötter eller gurka kanske.
Jag gjorde den ikväll - och vi gillade den. Barnen verkar behöva viss tillvänjning på just rivna grönsaker, eftersom de annars tycker mest om plockvarianten.
Perfekt för den planerande barnfamiljen!
Koka upp 1/2 dl socker, 3/4 dl vinäger och 1 dl rapsolja. Låt svalna. Riv 500 g morot, 500 g vitkål, strimla en liten purjolök samt en röd paprika. Häll över lagen och förvara i tättslutande burk i kylskåp.
Andra bloggar om: vardagsmat, sallad, vitaminer, matplanering
Jag gjorde den ikväll - och vi gillade den. Barnen verkar behöva viss tillvänjning på just rivna grönsaker, eftersom de annars tycker mest om plockvarianten.
Perfekt för den planerande barnfamiljen!
Koka upp 1/2 dl socker, 3/4 dl vinäger och 1 dl rapsolja. Låt svalna. Riv 500 g morot, 500 g vitkål, strimla en liten purjolök samt en röd paprika. Häll över lagen och förvara i tättslutande burk i kylskåp.
Andra bloggar om: vardagsmat, sallad, vitaminer, matplanering
Kommentarer
Postat av: Karin
Jag såg den i buffé och blev sugen på att testa. Tur du gjort det så jag slapp :) Nu ska jag prova den. Så skönt att ha en sallad som räcker ett tag.
Postat av: evans
Jag såg också det receptet. Kanske läge att göra en sats framöver?
Postat av: Lisa
mums! Det serveras på jobbet varje dag, och det är gott att ha i russin, nötter eller ananas....lite extra purjo är också gott!
Trackback