Filmjölksbröd

Det kan nog inte bli enklare! Ett fantastiskt smarrigt bröd, som förvisso behöver lite tid i ugnen, men förarbetet är minst sagt minimalt. Gott istället för kex till en bit grönmögelost och lite fikonmarmelad, till frukost, till sillbordet, till förmiddags- och eftermiddagsfikat, till höger och till vänster:

Filmjölksbröd (taget från ett gammalt julnummer av AoM)
Jag har bytt namn från det småtöntiga "lättbakat succébröd"

2 limpor

1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
6 1/2 dl grahamsmjöl (390 gr)
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hackade färska dadlar (det går säkert lika fint med torkade aprikoser eller fikon)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader, smörj två brödformar, à 1 1/2 lit.
Blanda alla ingredienserna till en lös smet och häll ner i formarna. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 1/2 h. Låt bröden svalna något i formen innan de stjälps upp. Låt gärna vila till nästa dag (fast det struntar jag i, det behövs inte).



Kommentarer
Postat av: E

Ett favoritbröd även i familjen Holst!!

2007-04-12 @ 22:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0