Filmjölksbröd
Det kan nog inte bli enklare! Ett fantastiskt smarrigt bröd, som förvisso behöver lite tid i ugnen, men förarbetet är minst sagt minimalt. Gott istället för kex till en bit grönmögelost och lite fikonmarmelad, till frukost, till sillbordet, till förmiddags- och eftermiddagsfikat, till höger och till vänster:
Filmjölksbröd (taget från ett gammalt julnummer av AoM)
Jag har bytt namn från det småtöntiga "lättbakat succébröd"
2 limpor
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
6 1/2 dl grahamsmjöl (390 gr)
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hackade färska dadlar (det går säkert lika fint med torkade aprikoser eller fikon)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader, smörj två brödformar, à 1 1/2 lit.
Blanda alla ingredienserna till en lös smet och häll ner i formarna. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 1/2 h. Låt bröden svalna något i formen innan de stjälps upp. Låt gärna vila till nästa dag (fast det struntar jag i, det behövs inte).
Filmjölksbröd (taget från ett gammalt julnummer av AoM)
Jag har bytt namn från det småtöntiga "lättbakat succébröd"
2 limpor
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
6 1/2 dl grahamsmjöl (390 gr)
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hackade färska dadlar (det går säkert lika fint med torkade aprikoser eller fikon)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader, smörj två brödformar, à 1 1/2 lit.
Blanda alla ingredienserna till en lös smet och häll ner i formarna. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 1/2 h. Låt bröden svalna något i formen innan de stjälps upp. Låt gärna vila till nästa dag (fast det struntar jag i, det behövs inte).
Kommentarer
Postat av: E
Ett favoritbröd även i familjen Holst!!
Trackback