Heder åt mor och dotter Bergenström

Igår firade vi en aktuell och en passerad födelsedag i familjen, så jag stod med nosen i grytorna igår eftermiddag. Till efterrrätt gjorde jag denna tarte, som serverades med citronyoghurtkräm, naturligtvis tagen ur Anna & Fanny Bergenströms "Under valnötsträdet".

En magisk bok - med magisk mat.

image98

Mördeg, hallonsylt, ricottaost, pinjenötter...

Kommentarer
Postat av: Sara

Vill ha denna bok om de innehåller fler smaskiga saker som bilden visar.
Recept?

2007-05-20 @ 11:07:20
URL: http://www.sockerbullen.blogg.se
Postat av: Anna, till Sara

Blädder, blädder, här kommer det:
TORTA DELLA DONNA
Till bottnen:
skal av 1/2 citron
150 g rumsvarmt smör
2 äggulor
3/4 dl socker
3 dl (180 g) vetemjöl
Till fyllningen:
knappt 2 dl god hallonsylt
350 g Ricottaost
1 knapp dl socker
2 medelstora ägg
rivet ska av 1/2 citron
1 dl pinjenötter
Rör ihop degen, tryck ut i form, ca 22-24 cm, nagga och ställ kallt minst 15 min.
Förgrädda 12-15 min i 180 grader. Låt svalna.
Bred varsamt ut hallonsylten i pajskalet. Rör ihop fyllningen och häll denna över sylten. Strö över nötterna. Grädda i 25-35 min (180 grader).
Jag serverade den med en citronkräm som också är beskriven i samma bok: 3 dl turkisk/grekisk youghurt blandas med 1 dl rumsvarm lemoncurd.

2007-05-20 @ 23:07:44
URL: http://familjenjensen.blogg.se
Postat av: Sara

Tack Anna! Då blir det den på lördag när vi ska träffa en mycket god väns nya partner. Kan ju inte bli fel med den dessert=)

2007-05-21 @ 08:09:31
URL: http://www.sockerbullen.blogg.se
Postat av: Pörnil

Ser helsmarrigt ut, vill du dela med dig av receptet?

2007-05-21 @ 09:53:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0