Nils Emils lax på spenatbädd
Jag kan fortfarande häpna och förvånas över hur vissa, få enkla smaker gifter sig så fint i en rätt. Ögonen söker efter ytterligare ingredienser, men finner inga.
Denna fiskrätt är definitivt en ny favorit, och hade barnen inte varit så fasligt tröttgnälliga vid middagen så hade vi njutit mer och längre. Gnället till trots gick rätten hem hos hela familjen.
För 4 pers:
800 g laxfilé utan skinn, eller 4 stora portionsbitar.
1 msk smör eller olja till formen
200 g sköljd och torr babyspenat
ca 1 rågad tsk salt, vitpeppar ur kvarn
3 dl grädde (av valfri fetthalt)
1 dl torrt vitt vin
4-5 msk nyriven parmesan
Smörj formen, lägg i spenaten och sedan laxen. Salta och peppra. Häll vin- och gräddblandningen runt om fisken och riv över osten. Sätt in i 175 grader, ca 20-25 min. Servera med kokt potatis eller nudlar.
Denna fiskrätt är definitivt en ny favorit, och hade barnen inte varit så fasligt tröttgnälliga vid middagen så hade vi njutit mer och längre. Gnället till trots gick rätten hem hos hela familjen.
För 4 pers:
800 g laxfilé utan skinn, eller 4 stora portionsbitar.
1 msk smör eller olja till formen
200 g sköljd och torr babyspenat
ca 1 rågad tsk salt, vitpeppar ur kvarn
3 dl grädde (av valfri fetthalt)
1 dl torrt vitt vin
4-5 msk nyriven parmesan
Smörj formen, lägg i spenaten och sedan laxen. Salta och peppra. Häll vin- och gräddblandningen runt om fisken och riv över osten. Sätt in i 175 grader, ca 20-25 min. Servera med kokt potatis eller nudlar.
Kommentarer
Postat av: E
Låter mums! Härligt med mattips...
Postat av: Sara
Den maträtten får vi nog prova. Alltid trevligt med lite nya recept.
Postat av: evans
Det låter både gott och enkelt. Det gillas! Hoppas att du får en bra dag!
Postat av: Lennart
Låter smaskens, fisk är gott!
Postat av: Anna
Wow...coolt! Detta lär jag pröva, tackar!"
Trackback