Frasig flavour

Här hemma luktar det präktighet, för mor i huset har precis gjort egen müsli för första gången. Det var en god upplevelse på flera plan. Förutom att doften var magisk och resultatet otvivelaktigt (aldrig mera köpemüsli), så ser jag mig själv som liten skolflicka, stående vid min farmors spis när hon svänger ihop sin müslivariant. Största skillnaden är nog att jag har lärt mig att inte lägga i russinen förrän ugnstiden är avverkad, för att de inte ska bli hårda, torra och sura.

Trogna läsare behöver nog inte ens gissa var jag hämtat receptet.

image155

Kommentarer
Postat av: Hanna

Det lät gott! Själv gör jag inte egen müsli men jag brukar ha lite nötter och torkad frukt direkt i yoghurten. Kan vara lite lathet - eller ett sätt att komma åt godbitarna helt enkelt. Det är ju det man vill åt i müslin...

2007-06-14 @ 21:54:09
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Anna

Hanna: Ha, ja så är det ju. Men vet du, efter provsmakning av denna upptäckte jag att hela blandningen är en komplett godbit.
Nu blev jag präktig igen... F-n.

2007-06-14 @ 21:59:46
URL: http://familjenjensen.blogg.se
Postat av: Helena

Åh, jag gör också egen müsli. Så enkelt och så GOTT! Jag fuskar med lite lite kokos och lite lite honung för att få det sötare, men det går väl inte enligt ditt recept (för det är väl hälso-kocken du fått det ifrån, va?)?

2007-06-15 @ 11:04:06
URL: http://helenamalmstrom.blogspot.com
Postat av: Anna

Helena: Allt jag gör och andas heter för närvarande systrarna Anna & Fanny Bergenström... Müslin kommer från deras klassiker "Kärlek, oliver & timjan". Och vet du, i den finns det både kokos och råsocker! :o)

2007-06-15 @ 11:45:19
URL: http://familjenjensen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0