Bakverk och socialisering

Äldre människor och barn socialiserar bäst med hjälp av kakor. Hos farmor kan man inte slå sig till ro i soffan förrän hon har ställt sin obligatoriska fråga: "Vill du inte ha nåt!?". Konversationen kommer inte igång riktigt förrän man emottagit några chokladbitar, ett kex eller en kaka - eller i alla fall något att dricka.

Hos Loppan och hennes vänner kan jag märka detsamma. Några sötsaker, och de är igång! Väljer man dessutom att tjuvlyssna på barn som får sitta avsides med sina vänner och fika, får man uppleva de mest fantastiska och djupa konversationer.

Numera är jag beredd att sälla mig till denna skara kaksocialiserande varelser. Vilken rappakalja, som flödar från mynningen där kakan och kaffet slinker ner!

Förbannade socker.

image135

Kommentarer
Postat av: evans

Vi brukar ha väldigt intressanta diskussioner här på jobbet över en kopp kaffe. På arbetsplatsträffarna, så vi inte dricker kaffe, är det bara tråkigt diskussioner... Ha en bra dag!

2007-06-04 @ 13:53:48
URL: http://evans.blogg.se
Postat av: Lennart

Mina föräldrar kände en äldre tant vi brukade hälsa på då jag var liten, kanske runt 10. Hon bjöd alltid på mandelkubb, BARA mandelkubb. Världens torraste kaka!
En gång då vi var hos henne tvingade jag i mig två tillsammans med två glas saft, sen kräktes jag på mattan under hennes köksbord.
Konstigt nog var det en av pappas favoritkakor. Eller är det en bulle?

2007-06-04 @ 19:40:02
Postat av: Anna, till Lennart

Ha ha, vad roligt!
Torr "kakbulle", kan man kanske säga om kubbarna? Jag håller med, det går åt en hel massa kaffe eller saft för att få ner den Sahara-kakan!

2007-06-04 @ 20:24:27
URL: http://familjenjensen.blogg.se
Postat av: E

Hela jag lyser upp av glädje då jag läser om min absoluta favoritkaka: MANDELKUBBEN!!!! Wow! Torr javisst, men ack så underbart god. Bittermandel-smaken är perfekt till en kopp kaffe. Min morfar hade alltid mandelkubb i sitt stora inne-skafferi. Morfar handlade mat från varubussen som kom varje vecka. Kanske är det därför de smakar så gott för att minnena är så starka från mina underbara barndoms sommrar. Köper dessa kakor ganska ofta. Bakar ibland något som heter "hastbullar" som påminner om mandelkubb.. Kul inlägg med modern blogg och gammaldags kaka!!

2007-06-04 @ 22:33:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0