Den eviga matlistan

De flesta gånger är den ganska kul att göra; matsedeln för 10 dagar framåt. Andra gånger och som ikväll är det bara öken, ångest och hopplöshet. Som idag, när jag försöker surfa upp något nytt att testlaga. Jag hittar inget, och tittar kanske bara håglöst, bland de uppiffade namnen som rätterna fått. Kan vi inte gå ut och äta på restaurang de närmsta två veckorna? Bli serverade? Inte det...

Så på mina bara, blekvita knän: Hjälp mig, inspirera mig! Om än inte för denna lista så kanske inför nästa!

Kommentarer
Postat av: Sara

Kanske något att titta in på,
http://www.curious.nu/mat
Hoppas du får några tips, har själv samma idétorka, men just nu äter jag bara kokt mat och gärna bara potatis och ärter.
Natti!
/Sara

2007-04-23 @ 21:47:28
URL: http://www.sockerbullen.blogg.se
Postat av: Alma

Crepes. Det här är underbart!

Orkar du inte vända pannkakor- köp färdiga, brukar faktiskt va riktigt goda.

Svampstuvningen.
kantareller på burk
murklor på burk
creme fraiche (vanlig eller light)
gul lök
svampbuljong
mjöl
olivolja

Fräs hackad lök och svamp, i med creme fraiche o buljong, koka upp, i med en blandning klumpat vetemjöl i olivolja (red m a o =). Rulla in i pannkakorna och ev parmesan på och in i ugnen, med schysst grönsallad blir det toppen!
Har tusen ideér på lager så säg bara till.....

2007-04-23 @ 21:50:06
URL: http://www.jagalma.blogg.se
Postat av: Alma

Äsch jag surfar in ett sopprecept också eftersom soppa verkar gå hem!

Grön ärtsoppa med pepparots-creme fraiche

stek lök
i med gröna ärtor
vatten
grönsaksbuljong
koka
mixa
lite creme fraiche ev
salt o peppar
pepparotscreme fraiche till dom stora att toppa med
nån-annan-creme fraiche till dom små

och några goda mackor till

riktigt riktigt gott!

2007-04-23 @ 22:17:07
Postat av: M

Kom ihåg det enkla=E-positivt.
1. Idag. Mm, "vad fick du till lunch hos B idag?". E, "Blodkorv, sååå gott". Mm "Med stekta äppelringar?". E "de hade vatt gott!" Det tycker du ju själv också!
2. Kycklingben, med bara Cai P & Piffi å inget konstigt. "Mmmm, detta e ju sååå gott!"
3.Kommentar från helgen, då hällefilén inte föll riktigt i smaken."Nästa gång kan vi väl ha vanlig fisk med vanlig sås!"
4. Gammelmormors Fiskpudding med "mejerismör"
5. En "Spagetti & köttfärssås" i veckan löser många problem. Har nu 30 år på nacken!
6. Kommer du ihåg de hemgjorda fiskpinnarna?
7..............återkommer.

2007-04-23 @ 22:20:52
Postat av: Anna, till alla tipsare

Tack, jag hann skriva upp ingredienser till ytterligare rätter på listan efter era tips! Skönt med lite hjälp ibland när man har idétorka.

2007-04-24 @ 08:20:55
URL: http://familjenjensen.blogg.se
Postat av: Fru W

Superenkla och jättegoda wraps är aldrig fel! Hemma hos oss brukar vi steka kycklingfilé i bitar, för att sedan låta morötter, squash, lök, champinjoner mm. åka ner i pannan. Några minuter före servering stänker vi på lite sweet chilisås och apelsinjuice - sedan äter vi härligheten i tortillabröd med lite turkisk yoghurt på toppen. Kanske inget som faller de allra minsta i smaken, men stora barn brukar gilla det!

2007-04-24 @ 12:02:56
Postat av: Pörnil

Provade något nytt idag, och jag kommer att göra om det många gånger, det var supergott! Det blev mycket mat så det räcker till lunch dagen efter också alt nedfrysning. Rätten går att förbereda fram tills själva gräddningen - sånt gillar jag! :-)

1 paket Zetas Lumaconi (stora pastasnäckor)

900 gram kycklingfilé

1 burk röd pesto

Morötter
Paprikor
Gul lök
Champinjoner
Oliver
Soltorkade tomater
(eller vad man nu har hemma i grönsaksväg just den dagen)

Koka pastan enl anvisningar på paketet
Woka grönsakerna, lägg åt sidan.
Dela kycklingen i små bitar och stek dem därefter med salt och peppar
Hacka oliver och soltorkade tomater

Vänd ner grönsakerna i kycklingen och rör därefter ner en burk röd pesto.

Lägg kycklingröran i snäckskalen,lägg i en stor ugnssäker form, strö över parmesan och grädda i ugnen 5-8 minuter, 225 grader

Servera med sallad och ev yoghurt.

2007-04-24 @ 22:31:01
Postat av: E

Detta var kul att se hur MAT engagerar!!!
Vill ge dig Anna mitt hetaste vardags tips: frikadeller i tomatsås! En variation sedan några år tillbaka från Anna Bergenströms recept.
Rör ihop upp en mustig tomatsås, (gärna med tomatjuice)+ örter, lök, vitlök. Då såsen kokar lägger du ner frikadeller av valfri färs och låter dem koka ca 15 min. Häll mot slutet i dina favorit oliver. Servera med kokt potatis, ris eller pasta samt youghert klick!! Så gott, så enkelt! Då rätten skall bli festligare har jag format järpar istället och fyllt med fetaostbit. Serverat med pasta med pesto i + wookade grönsaker.
Gör i stor gryta, de är ännu godare dag 2!!!

2007-04-25 @ 22:24:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0