Den eviga matlistan
Så på mina bara, blekvita knän: Hjälp mig, inspirera mig! Om än inte för denna lista så kanske inför nästa!
Kanske något att titta in på,
http://www.curious.nu/mat
Hoppas du får några tips, har själv samma idétorka, men just nu äter jag bara kokt mat och gärna bara potatis och ärter.
Natti!
/Sara
Crepes. Det här är underbart!
Orkar du inte vända pannkakor- köp färdiga, brukar faktiskt va riktigt goda.
Svampstuvningen.
kantareller på burk
murklor på burk
creme fraiche (vanlig eller light)
gul lök
svampbuljong
mjöl
olivolja
Fräs hackad lök och svamp, i med creme fraiche o buljong, koka upp, i med en blandning klumpat vetemjöl i olivolja (red m a o =). Rulla in i pannkakorna och ev parmesan på och in i ugnen, med schysst grönsallad blir det toppen!
Har tusen ideér på lager så säg bara till.....
Äsch jag surfar in ett sopprecept också eftersom soppa verkar gå hem!
Grön ärtsoppa med pepparots-creme fraiche
stek lök
i med gröna ärtor
vatten
grönsaksbuljong
koka
mixa
lite creme fraiche ev
salt o peppar
pepparotscreme fraiche till dom stora att toppa med
nån-annan-creme fraiche till dom små
och några goda mackor till
riktigt riktigt gott!
Kom ihåg det enkla=E-positivt.
1. Idag. Mm, "vad fick du till lunch hos B idag?". E, "Blodkorv, sååå gott". Mm "Med stekta äppelringar?". E "de hade vatt gott!" Det tycker du ju själv också!
2. Kycklingben, med bara Cai P & Piffi å inget konstigt. "Mmmm, detta e ju sååå gott!"
3.Kommentar från helgen, då hällefilén inte föll riktigt i smaken."Nästa gång kan vi väl ha vanlig fisk med vanlig sås!"
4. Gammelmormors Fiskpudding med "mejerismör"
5. En "Spagetti & köttfärssås" i veckan löser många problem. Har nu 30 år på nacken!
6. Kommer du ihåg de hemgjorda fiskpinnarna?
7..............återkommer.
Tack, jag hann skriva upp ingredienser till ytterligare rätter på listan efter era tips! Skönt med lite hjälp ibland när man har idétorka.
Superenkla och jättegoda wraps är aldrig fel! Hemma hos oss brukar vi steka kycklingfilé i bitar, för att sedan låta morötter, squash, lök, champinjoner mm. åka ner i pannan. Några minuter före servering stänker vi på lite sweet chilisås och apelsinjuice - sedan äter vi härligheten i tortillabröd med lite turkisk yoghurt på toppen. Kanske inget som faller de allra minsta i smaken, men stora barn brukar gilla det!
Provade något nytt idag, och jag kommer att göra om det många gånger, det var supergott! Det blev mycket mat så det räcker till lunch dagen efter också alt nedfrysning. Rätten går att förbereda fram tills själva gräddningen - sånt gillar jag! :-)
1 paket Zetas Lumaconi (stora pastasnäckor)
900 gram kycklingfilé
1 burk röd pesto
Morötter
Paprikor
Gul lök
Champinjoner
Oliver
Soltorkade tomater
(eller vad man nu har hemma i grönsaksväg just den dagen)
Koka pastan enl anvisningar på paketet
Woka grönsakerna, lägg åt sidan.
Dela kycklingen i små bitar och stek dem därefter med salt och peppar
Hacka oliver och soltorkade tomater
Vänd ner grönsakerna i kycklingen och rör därefter ner en burk röd pesto.
Lägg kycklingröran i snäckskalen,lägg i en stor ugnssäker form, strö över parmesan och grädda i ugnen 5-8 minuter, 225 grader
Servera med sallad och ev yoghurt.
Detta var kul att se hur MAT engagerar!!!
Vill ge dig Anna mitt hetaste vardags tips: frikadeller i tomatsås! En variation sedan några år tillbaka från Anna Bergenströms recept.
Rör ihop upp en mustig tomatsås, (gärna med tomatjuice)+ örter, lök, vitlök. Då såsen kokar lägger du ner frikadeller av valfri färs och låter dem koka ca 15 min. Häll mot slutet i dina favorit oliver. Servera med kokt potatis, ris eller pasta samt youghert klick!! Så gott, så enkelt! Då rätten skall bli festligare har jag format järpar istället och fyllt med fetaostbit. Serverat med pasta med pesto i + wookade grönsaker.
Gör i stor gryta, de är ännu godare dag 2!!!